A személyi kölcsön törlesztőrészletei 3 és 5 millió forint hitelösszeg esetében

Az infláció eredményeképpen az utóbbi hónapokban mindenkinek megnövekedtek a kiadásai, miközben a bérek nem alkalmazkodtak rugalmasan a megváltozott helyzethez. Sokaknak kellett a megtakarításaikhoz nyúlni – már, ha egyáltalán volt ilyen – sokan voltak kénytelenek takarékoskodni, amin csak lehet spórolni. Sajnos azonban vannak olyan nem várt események, amelyek azonnali megoldásért kiáltanak: tönkremegy a mosógép, elromlik az autó, betegség miatt kiesik a munkából a családfenntartó. A gondok elhárításához általában pénz kell, aminek a megszerzése jobb esetben megoldható a család, a barátok átmeneti kölcsönével, rosszabb esetben azonban hitelt kell felvenni.

Ilyenkor jön jól – a drágasága ellenére is népszerű – személyi kölcsön, ami segít a kiadások rendezésében. A személyi hitel optimális választás lehet minden olyan esetben, amikor sürgősen pénzre van szükségünk. Gyorsan intézhető – a feltételek teljesítése után akár 2-3 napon belül a számlánkon lehet a pénz – nem kell hozzá ingatlanfedezetet bevonni, és szabadon felhasználható.

Mindez nagyon szép és jó, de még mielőtt bemennénk a legelső utunkba eső bankba és megigényelnénk a legelső személyi hitelt, amit a számunkra kínálnak, érdemes alaposan feltérképezni a különböző pénzintézetek ajánlatait. Miért? Mert a bankok személyi kölcsönei között hatalmas különbségek lehetnek: akár 17%-os eltérés is van a legolcsóbb és a legdrágább konstrukció között.

Óriási a tét – ne hagyd, hogy százezreket vegyenek ki a pénztárcádból!

 

Mennyit lehet spórolni a legjobb ajánlat megtalálásával? Nézzük meg egy olyan példán, ahol 3 millió forintot szeretnénk felvenni, 7 év futamidőre, nettó 500 ezres jövedelem mellett (2023.07.08.)

A legolcsóbb ajánlat:

 • THM: 14,41%
 • havi törlesztőrészlete: 55 453 Ft
 • a teljes visszafizetett összeg: 4 658 048 Ft

A legdrágább ajánlat:

 • THM: 19.22%
 • havi törlesztőrészlete: 62 071 Ft
 • a teljes visszafizetett összeg: 5 236 413 Ft

Mennyi a különbség? 578 375 Ft, ami nem kevés.

Még feltűnőbb a különbség 5 millió Ft összegnél.

A legolcsóbb ajánlat:

 • THM: 14.41%
 • havi törlesztőrészlete: 92 422 Ft
 • a teljes visszafizetett összeg: 7 763 382 Ft

A legdrágább ajánlat:

 • THM: 19.22%
 • havi törlesztőrészlete: 103 451 Ft
 • a teljes visszafizetett összeg: 8 727 419 Ft

Mennyi a különbség? Döbbenet: 964037 Ft! Látható, hogy NEM mindegy, melyik ajánlatot választjuk!

Természetesen nem csak a kamat alapján lehet hitelt választani

Vannak helyzetek, amikor nem a legolcsóbb ajánlat a legmegfelelőbb, hiszen előfordulhat, hogy a bank olyan feltételeket szab, amit mi nem tudunk teljesíteni. Minden bank saját szabályokat és elveket alkalmaz a hitelbírálatnál, így megeshet, hogy amire az egyiknél nemet mondanak, a másiknál pozitív döntést hoznak és megkaphatjuk a hitelt.

 

Picture of Bankkatalógus

Bankkatalógus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Bankkatalógus

Hol célszerű most új bankszámlát nyitni?

A kérdésre biztosan sokan szeretnék tudni a választ. Új lakossági folyószámlát egyaránt igényelhetsz a kereskedelmi bankokban és a független pénzügyi tanácsadó cégeken keresztül. De korántsem

Kategóriák