Hol célszerű most új bankszámlát nyitni?

A kérdésre biztosan sokan szeretnék tudni a választ. Új lakossági folyószámlát egyaránt igényelhetsz a kereskedelmi bankokban és a független pénzügyi tanácsadó cégeken keresztül. De korántsem mindegy, hogy hova fordulsz, mert az egyes pénzintézetek ajánlatai között hatalmas különbségek lehetnek. Mutatjuk, hol és hogyan érdemes kezdeni akkor, ha a legkedvezőbb bankszámlát szeretnéd.

Bankszámlára mindenkinek szüksége van

Egyre nehezebben lehet bankszámla nélkül boldogulni. Igaz, még mindig sokan ragaszkodnak a készpénzhez, de egyre többen ismerik fel, hogy egy jó lakossági számlacsomagnak számos előnye van. Jól jöhet hitelfelvételnél, amikor a bank elvár néhány havi bankszámla múltat, amivel igazolni tudjuk a jövedelmünk beérkezését, illetve amin jól nyomon követhetőek a bevételeink és a kiadásaink.

De hol érdemes bankszámlát nyitni akkor, ha el akarjuk kerülni a felesleges költségeket, vagy lecserélnénk régi, drága számlacsomagunkat? Lássuk az alternatívákat!

Mennyibe kerülhet egy új bankszámla?

Ha már van lakossági bankszámlád akkor év elején már megkaptad a bankodtól a teljes 2022-es évre vonatkozó, részletes díjkimutatásodat. Ezen tételesen szerepel hogy az előző évben a bankszámládnak milyen költségei voltak. Sokakat érhetett meglepetésként ez a költségkimutatás, az, hogy az elenyészőnek tűnő, havonta kifizetett tételek éves szinten több tízezres, vagy akár százezres összegre képesek duzzadni.

 

Egy új, kedvező bankszámla nyitásával azonban jelentősen csökkenthető a kiadás, vagy a bankolásra elköltött összeg akár le is nullázható. Egy innovatív bankfüggetlen kalkulátor segítségével egy helyen te is könnyen átnézheted a legnagyobb hazai bankok aktuális ajánlatait és kiválaszthatod a számodra legideálisabb csomagot.

Hol lehet most ingyenes bankszámlát nyitni?

A bankszámla kereső találatai szerint jelenleg a következő ingyenes lakossági számlacsomagok közül választhatsz. Az Unicredit Bank, a CIB Bank és a Raiffeisen Bank díjmentes bankszámláinak feltételei között jelentős különbségek vannak.

  • Az UniCredit Partner Aktív Zéró bankszámla díjmentesen használható 3 évig, 75 ezer forint jövedelem beérkezése mellett, abban az esetben, ha a Bankmonitoron keresztül adod le igénylést.
  • A CIB ECO számlacsomagot szintén kizárólag a Bankmonitoron keresztül érheted el, 2 évig biztosít ingyenes használatot, ha a számládra havonta legalább a minimálbérnek megfelelő jövedelem érkezik .
  • A Raiffeisen Bank két ingyenes akciós konstrukciót is kínál: az egyik a Premium Gold 2.0 díjcsomagja, ami havi nettó 400 000 ezer forintos jövedelemmel, a másik a Premium Select díjcsomag, ami havi 1 millió forint érkeztetése mellett a kedvezmény visszavonásáig (vagy a szerződés lemondásáig) végig költségmentes. Ezek a számlák sok kényelmi, VIP szolgáltatással is rendelkeznek.

Bankszámlanyitás egyszerűsített bankváltással

Szerencsére napjainkban már nagyon kényelmesen és gyorsan nyithatsz új bankszámlát, úgy, hogy még a régi számlád lezárásával sem kell bajlódni – erre találták ki az egyszerűsített bankváltás intézményét.

Kétféleképpen intézheted: személyesen és online. Az összehasonlító kalkulátor használata viszont mindkét esetben lényeges, hiszen egy adott bankban csak a pénzintézet saját ajánlatai közül választhatsz, így nem tudod a piacon elérhető konstrukciókat objektíven összehasonlítani.

Az online számlanyitás a legkomfortosabb megoldás, a kalkulátoron keresztül indított keresés során akár azonnal elindítható az online számlanyitás folyamata.

Hogy, hol célszerű napjainkban új bankszámlát nyitni? Ott, ahol a legoptimálisabbak a feltételek. Nézd meg és hasonlítsd össze a bankok ajánlatait annak érdekében, hogy a legjobb döntést hozhasd!

Picture of Bankkatalógus

Bankkatalógus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Bankkatalógus

Hol célszerű most új bankszámlát nyitni?

A kérdésre biztosan sokan szeretnék tudni a választ. Új lakossági folyószámlát egyaránt igényelhetsz a kereskedelmi bankokban és a független pénzügyi tanácsadó cégeken keresztül. De korántsem

Kategóriák