Van kiút az adósságspirálból – az adósságrendező hitel jellemzői

Több, korábban igényelt drága kölcsön törlesztése nehezíti meg a mindennapjaidat? Akkor elérkezett az ideje annak, hogy ezen változtass! Hogyan? Egy adósságrendező hitel igénylésével, ami számos előnyt tartogat, arról nem is beszélve, hogy megkönnyíti a jelenlegi szorult helyzetedet. Nézd meg, hogy a drága kölcsönöket lecserélheted-e egy kedvezőbb kamatozású konstrukcióra!

Drága hitelek, hatalmas költségek – lépned kell!

Érthető, ha anno nem volt elegendő saját megtakarításod ahhoz, hogy a magad elé kitűzött célodat elérd, kénytelen voltál hiteleket felvenni. Könnyen előfordulhatott az is, hogy a drágább hitelkonstrukciókat érhetted csak el – a személyi hiteleket, áruhiteleket, folyószámla hiteleket, esetleg hitelkártya tartozást – amelyek mára már szinte átvették az uralmat a bevételeid felett. De ne aggódj! Ennek nem kell így maradnia – ha nehéz átlátni a fizetendő hiteleidet, a költségeid pedig jelentősek, akkor hatalmas segítség lehet a számodra egy adósságrendező hitel.

Mit jelent az adósságrendező hitel?

Az adósságrendező hitel lényegében egy olyan személyi kölcsön konstrukció, amelyet a meglévő fedezetlen hiteleid kiváltására igényelhetsz. Az a célja, hogy egyetlen, új kölcsön igényléssel a meglévő tartozásaidat visszafizethesd, akár áruhitelről, akár gyorshitelről, folyószámlahitelről, személyi kölcsönről, hitelkártya tartozásról, vagy egyéb ingatlanfedezet nélküli adósságról van szó. Az adósságrendező hitel segítségével lényegesen egyszerűbben, átláthatóbban és kedvezőbb anyagi feltételekkel törleszthetsz.

Hogy miért különleges az adósságrendező hitel a „normál” személyi kölcsönhöz képest? Azért, mert itt a hitelcél kifejezetten a meglévő kölcsönök összevonására, kiváltására irányul. Ez azért is lényeges, mert a pénzintézet így a visszafizetendő hitel havi törlesztőjét már nem fogja figyelembe venni a JTM – jövedelemarányos törlesztőrészlet-mutató – számításkor -, azaz az adós igazolt nettó jövedelemének „csak” az új hitel havi törlesztőjét kell elbírnia.

Az adósságrendező kölcsön igénylésekor az az elsődleges, hogy jobb anyagi helyzetbe kerülj. A hiteleid egyetlen kölcsönre való cserélése eredményezzen alacsonyabb törlesztőrészleteket, kedvezőbb teljes visszafizetendő összeget, rövidebb futamidőt, vagy akár azt is, hogy visszaállítsa a hitelképességedet. Egy jó döntéssel akár több százezer forintot is megtakaríthatsz.

 

Az adósságrendező hitel további előnyei

Az adósságrendező hitelnek még számos előnye van. Nézzük, hogy mik ezek:

  • Az igényléséhez nem kell ingatlan fedezetet bevonni.
  • A hitelösszeg rövid idő alatt – néhány nap – átutalásra kerülhet vagy a bankszámládra, vagy azokhoz a pénzintézetekhez ahol a korábbi adósságaidat kezelik.
  • Ezen hitelnek általában nincs induló költsége, míg mondjuk egy jelzáloghitelnél a kezdeti költségek elérhetik akár a százezres nagyságrendet is.
  • Az adósságrendező hitel mellett szól az is, hogy a futamidő végéig fix kamatozású, így nem kell attól félned, hogy a költségek az idő múlásával emelkednek.
  • Eldöntheted, hogy pontosan akkora kölcsönt igényelsz, amekkora fedezi a tartozásokat, vagy annál többet, mert plusz pénzre van szükséged.
  • Az adósságaid átláthatóbbak, tervezhetőek lesznek, mert az adósságrendező hitellel ezentúl csak egyetlen bank felé leszel elkötelezve, így nem kell fejben tartanod a többféle fizetési határidőt, törlesztési módot és költséget.
  • Az aktuális és a korábbi kamatoktól függően megválaszthathatod, hogy a havonta fizetendő törlesztőrészlet vagy a futamidő csökkenjen, sőt, egyes esetekben akár mindkét megoldás is felmerülhet egyszerre.
  • Stabilabb anyagi helyzetet alakíthatsz ki, így akár magasabb törlesztőrészletek mellett a futamidőt is rövidítheted. Ez azért jó, mert hamarabb szabadulhatsz az adósságaidtól.

Hol és miként érdemes adósságrendező hitelt igényelni?

Adósságrendező hitelt számos pénzintézet kínál, viszont érdemes alaposan áttanulmányozni az ajánlatokat, hiszen a hitelbírálati feltételek nagy mértékben eltérhetnek az egyes bankoknál. Az alapvető feltételekről és az aktuálisan elérhető konstrukciókról könnyen tájékozódhatsz egy adósságrendező hitel kalkulátor segítségével.

A kalkulátor használata egyszerű, csak meg kell adnod a kívánt hitelösszeget, a futamidőt valamint a havi nettó jövedelmedet, elindítani a keresést, majd a felugró listából kiválasztani a számodra legoptimálisabb ajánlatot. A kalkulátor segítségével nagyon könnyen össze tudod hasonlítani, hogy melyik ajánlattal is jársz a legjobban. Az összehasonlítás személyre is szabható.

Az adósságrendező hitel megoldást jelenthet ha nehéz helyzetben vagy, élj a lehetőséggel te is!

Picture of Bankkatalógus

Bankkatalógus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Bankkatalógus

Hol célszerű most új bankszámlát nyitni?

A kérdésre biztosan sokan szeretnék tudni a választ. Új lakossági folyószámlát egyaránt igényelhetsz a kereskedelmi bankokban és a független pénzügyi tanácsadó cégeken keresztül. De korántsem

Kategóriák